NOIIE Symposium 2024 – Connections + Community: People, Practices, Promises

Skönstaholmsskolans arbete kring ett utforskande förhållningssätt till lärande blev uppmärksammat och tillfälle gavs att i maj 2023 även dela arbetet internationellt. Rektor Anna Fahlin och förstelärare Oskar Prato åkte som en del i en svensk delegation på elva personer till Vancouver och föreläste på NOIIE symposium 2023 på temat ”Better together”. Inspirerade av skolbesök och nätverkande med andra engagerade pedagoger och skolledare och med målsättning att ta erfarenheter och nytt lärande in i vår egen verksamhet, på vår skola, grundades ”The Spiral Youth Network”.

Syftet med ”The Spiral Youth Network” är att utbyta idéer och föra samman barn från olika delar av världen. Elever deltar i detta utbyte genom att skriva brev till varandra om relevanta ämnen. Syftet med initiativet är att skapa en förståelse för barn i andra delar av världen och förhoppningsvis skapa relationer som består. Engelska är kommunikationsspråket – vissa barn har engelska som modersmål, andra håller andra på att lära sig. Med nyfikenhet som ledstjärna är vår övertygelse att vi alla kommer att växa i denna process och lära oss mer om oss själva och världen omkring oss.

Hösten 2023 kontaktades rektor Anna Fahlin av Judy Halbert och Linda Kaser med en förfrågan om att komma tillbaka till symposiet NOIIE2024 i Vancouver och berätta om den spirande utveckling som har skett i projektet “The Spiral Youth Network”. Såklart glädjande och svaret blev “självklart om detta kan finansieras med sökta medel som ligger helt utanför skolans budget samt att vi får möjlighet att ta med pedagoger som arbetar nära eleverna med detta”. Detta lyckades och i maj 2024 deltog rektor Anna Fahlin, biträdande rektor Oskar Prato tillsammans med två lärare på symposiet NOIIE 2024 på temat ”Connections+Community: People, Practies, Promises” och delade Skönstaholmsskolans arbete kring ”The Spiral Youth Network”.

Är du nyfiken och intresserad av att veta mer om ”The Spiral Youth Network” kontakta:

Anna Fahlin, rektor Skönstaholmsskolan, anna.fahlin@edu.stockholm.se
Oskar Prato, biträdande rektor Skönstaholmsskolan, oskar.prato@edu.stockholm.se